Financiële zorgen kunnen leiden tot stress en slapeloze nachten.

Financiële zorgen kunnen leiden tot stress en slapeloze nachten. Toch vinden veel Nederlanders het beschamend om over hun geldproblemen te praten. Maar een oplossing is vaak wel te bereiken met een goed gesprek.

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft soms, vaak of zelfs constant zorgen over geld, blijkt uit een recent onderzoek. De zorgen hebben betrekking op het niet kunnen betalen van:
1. leuke uitjes en vrijetijdsbesteding (43%)
2. zorgkosten (33%)
3. boodschappen, gas/water/licht en abonnementen (30%)
4. huur of hypotheek (28%)
5. creditcarduitgaven (16%)

Schaamte. Vooral 60-plussers bespreken hun geldzorgen liever niet met anderen, jongeren zijn daar wat gemakkelijker in. Geldzorgen worden verzwegen uit schaamte of omdat men bang is dat er anders naar hen gekeken wordt. Maar financiële zorgen hebben wel een behoorlijke impact op het dagelijkse leven omdat ze leiden tot slaapproblemen, slechtere concentratie en meer ruzie. Wie zijn zorgen wel deelt doet dat dan ook vooral om geholpen te worden, zijn hart te kunnen luchten, beter begrepen te worden en zich gesteund te voelen.

Zorgen voorkomen. U kunt financiële zorgen voor zijn door met beleid met uw geld om te gaan. Bijvoorbeeld door te sparen voor bepaalde uitgaven, een buffer te maken om tegenvallers op te vangen of door te besparen op uw uitgaven. Prima methoden, waarbij wij u bovendien van dienst kunnen zijn. U hoeft niet alleen te worstelen, maar kunt met ons professionele advies misschien betere resultaten bereiken.

Sparen. Heeft u toekomstwensen waaraan een prijskaartje hangt? Dan kunt u het beste op tijd gaan sparen. Of het nu gaat om een wereldreis, een nieuwe auto, een verbouwing of een bruiloftsfeest, wij helpen u om een goede spaarmethode te vinden.
Financiële buffer. Voor onverwachte uitgaven kunt u het beste een financiële buffer aanleggen. Hoe groot die moet zijn, hangt af van uw persoonlijke situatie. Heeft u een gezin, een eigen woning en een auto, dan moet u met meer onverwachte uitgaven rekening houden en dus meer geld achter de hand houden. Op de website van voorlichtingsinstituut Nibud kunt u uitrekenen wat voor u een goede financiële reserve zou zijn.

Besparingen realiseren. Besparingen kunt u vaak realiseren op energiecontracten en (telefoon)abonnementen. Ook kunt u misschien met uw verzekeringen of uw hypotheek voordeliger uit zijn. Voor advies daarover kunt u bij ons aankloppen.
Voorkom geldzorgen en neem contact op met ons kantoor om te bespreken hoe u kunt sparen of hoe u kunt bezuinigen op financiële producten.